Mechanisch toetsenbord

Alles over verschillende toetsenborden

Verschillende toetsenborden

Membraan

Membraan toetsenboren worden gezien als de (normale) toetsenborden. Deze toetsenborden worden veel gebruikt in computers, kantoren, administratie werk en het dagelijkse computerwerk. De reden dat deze toetsenborden zo veel worden gebruikt is dat ze goedkoop, stil, redelijk betrouwbaar en sterk zijn. Dit type zit vaak in de meeste laptops gebouwd. Het type membraan is ideaal hiervoor vanwege de kleine ruimte onder en tussen de toetsen. Zo kan er moeilijk troep tussen vallen zonder dat je het er uit krijgt. 

Mechanisch

Mechanische toetsenborden worden gezien als de game toetsenborden. Deze worden meestal niet zomaar gebruikt voor het dagelijkse werk. Deze toetsenborden worden veel gebruikt bij games waarbij elke milliseconde telt. De mechanische toetsenborden zijn heel erg betrouwbaar, snel, duur en makkelijk te repareren. 
Mechanische toetsenborden zijn er in heel veel verschillende soorten. Deze soorten hebben alles te maken met de snelheid waarmee het toetsenbord reageert en het geluid. De schakelaartjes wat in een mechanisch toetsenbord zit heet een Switch. Deze switches heb je in verschillende snelheden en kleuren:

 • Rood
 • Blauw
 • Bruin
Dit zijn de bekendste kleuren switches. Als je dieper in de toetsenbord wereld duikt zijn er nog veel meer verschillende soorten. Deze soorten zijn moeilijk te onderscheiden van de rest doordat ze een beetje verschillen van elkaar en vaak custom gemaakt zijn. 

Rood

Alles over verschillende toetsenborden Rode switch

De rode switches worden gezien als de switches voor gamers. Dit komt doordat deze switches lineaire zijn en daardoor weinig kracht nodig hebben om in te schakelen. Ook hebben de rode switches een super snelle reactietijd en zeer gevoelig. De kracht dat hierbij nodig is totdat de switch bediend wordt is 45g. Dit type geeft geen feedback en geen geluid. Hierdoor is dit type ook prima te gebruiken voor andere doeleinden waarbij weinig geluid en een hoge reactie tijd op prijs worden gesteld.  

HyperX Alloy Origins RGB

De HyperX Alloy Origins is een mechanisch toetsenbord met rode switches. Het toetsenbord heeft een mooie uitstraling door de RGB verlichting en de sterke plastic behuizing. Dit toetsenbord is perfect voor gamen door de rode switches. De RGB verlichting is aan te passen met de speciale HyperX software. Zo kun je elke toets een andere kleur geven en het toetsenbord helemaal custom maken. Bij dit type word er geen polssteun meegeleverd wel is het product makkelijk los te koppelen door de losse USB-C stekker. Dit toetsenbord is te kiezen met numpad of zonder. 

Bruin

Alles over verschillende toetsenborden Bruine switch

De bruine switches worden gezien als de switch die tussen de rode en blauwe in zit. Deze switch is nog steeds prima voor het gamen en het lange typ werk. Dit type heeft wel een feedback en weerstand wanneer je het indrukt. Dit type switch maakt net zoals de rode switch geen tot weinig geluid. De kracht die nodig is om de switch helemaal te bedienen is 50g. Dit verschilt zoals u ziet niet heel veel met het rode type. Dit is echter wel te merken in de snelheid waarmee je moet reageren in een game.

SteelSeries Apex 7

De SteelSeries Apex 7 is een mechanisch toetsenbord met bruine switches. Het toetsenbord zelf heeft een aluminium behuizing waardoor het stevig aanvoelt. In het toetsenbord zit een LCD scherm ingebouwd. Hier kun je verschillende dingen op afbeelden zoals: specificaties, afbeeldingen, instellingen en is helemaal te personaliseren. De toetsen zijn voorzien van RGB verlichting die je per stuk kan aanpassen op de SteelSeries desktop app. Bij dit toetsenbord word een magnetische polssteun meegeleverd waardoor je er heel relaxed mee kan typen.

Blauw

Alles over verschillende toetsenborden Blauwe switch

De blauwe switches zijn de switches die gemaakt zijn voor het administratiewerk en de programmeurs. Dit type heeft een klik geluid en een voelbare klik. Doordat dit type een voelbare klik heeft weet je precies wanneer de toets reageert daardoor is het vaak niet nodig om de toets helemaal in te drukken. Daardoor is het niet vermoeiend om hierop grote teksten te typen. De kracht die nodig is om een toets zijn werk te laten doen is 50g. Wel zijn deze switches zeer luid. Voor werk waar veel mensen in één ruimte zitten is dit niet de geschikte switch.  

Alles over verschillende toetsenborden Etronicompare

Cooler Master CK550 V2

De Cooler Master CK550 V2 is een mechanisch toetsenbord met blauwe switches. Het toetsenbord heeft een geborsteld aluminium design. De toetsen zijn voorzien van RGB verlichting waarmee je elke toets kan aanpassen in de cooler Master desktop app. Op deze app kun je verschillende presets aanmaken die je gemakkelijk kan inschakelen op het toetsenbord zelf. Dit toetsenbord heeft de laagste prijs van de 4 toetsenborden, echter is dit niet te zien aan het product. Bij dit toetsenbord word een magnetische polssteun meegeleverd. 

Optisch mechanisch

Alles over verschillende toetsenborden Paarse switch

Dit type switch is heel verschillend van de vorige rode, bruine en blauwe switches. Dit type is optisch mechanisch dat houd in dat ze niet doormiddel van een klik sensor reageren maar door een lichtstraal die onderbroken wordt wanneer je de toets indrukt. Hiermee reageer je nog sneller mee in het spel. Doordat dit toetsenbord reageert met licht zijn ze ook in te stellen op jouw voorkeuren. Dit type switch heeft een voelbare en hoorbare klik. Wel zijn deze toetsenborden redelijk duur vergeleken met de normale rood, bruin of blauwe switches.

Razer Huntsman V2

De Razer Huntsman V2 is een uniek toetsenbord met de nieuwe optisch mechanische switches. Ook dit toetsenbord heeft een behuizing van aluminium waardoor het stevig aanvoelt. Door de  optisch mechanische switches is de gevoeligheid aan te passen via de Razer Synapse desktop App. Ook is hiermee de kleur van elke toets aan te passen. Dit toetsenbord zit redelijk aan de prijs vinden wij. Dit komt natuurlijk door de nieuwe optische techniek. Ook wordt er een magnetische polssteun meegeleverd.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare