Beste luidsprekers voor thuis

Beste Luidsprekers voor Thuis

Verschillende luidsprekers

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten luidsprekers op de markt. Ze hebben allemaal hun voor en nadelen en verschillen. Ook zit er veel verschil in de geluidskwaliteit en het vermogen. Doordat er zoveel verschil is in luidsprekers is er voor elk gebruik een perfecte luidspreker. Een paar verschillende luidsprekers zijn:

 • Hifi
 • Subwoofers
 • Wifi
 • Design
In deze blog ga ik uitleggen wat de verschillen zijn en wat het best bij jouw gebruik past.

Hifi luidsprekers

Hifi staat voor high fidelity wat staat voor betrouwbaar. Naast dat deze luisprekers heel betrouwbaar zijn leveren ze ook zeer goede geluidskwaliteit. Deze speakers zijn bedoeld voor een vaste geluidsinstallatie in huis. Er zijn twee verschillende soorten hifi namelijk:

 • Actief
 • Passief 

Dit type luidspreker is niet te verbinden met Wifi of Bluetooth.  

Actief

Actief is simpel gezegd een luidspreker set met in elke luidspreker een ingebouwde versterker. Vaak zit hier ook een ingebouwde equalizer in waarmee je de hardheid van de verschillende tonen kunt veranderen.  

Voor de actieve speakers hebben wij gekozen voor de Klipsch R-41PM. Wij bevelen dit aan omdat ze zeer compact zijn en helder geluid hebben. Ook is het mogelijk om een bijpassende sub aan te schaffen voor de extra beleving namelijk de Klipsch R-101SW.

Passief

Passieve luidsprekers zijn luidspreker zonder ingebouwde versterker. Om geluid uit passieve luidsprekers te krijgen moet je een externe versterker aanschaffen. Op een externe versterker heb je een stuk meer geluid en aansluit opties waardoor het geluid beter te perfectioneren valt, ook is de combinatie van passieve luidsprekers en een externe versterker vaak goedkoper. Echter moeten de luidsprekers wel met een luidsprekerdraad verbonden zijn aan de versterker.

Voor de passieve speakers hebben wij gekozen voor de iets grotere Klipsch variant, namelijk de Klipsch R-51PM. Deze speakers hebben een net wat grotere woofer diameter waardoor de lage tonen beter hoorbaar zijn. Ook is het geluidsniveau daardoor net wat harder en hebben ze wat meer power. 

Beste Luidsprekers voor Thuis Hifi luidspreker

Subwoofer

Een subwoofer is een aanvulling op een huidige luidsprekerinstallatie. Een subwoofer is simpel gezegd een vierkante kist met een grote speaker die de lage tonen duidelijk maakt. Waar de normale luidsprekers een bereik hebben van 70 tot 20.000 Hz, gaat een gemiddelde subwoofer van 35 tot 200 Hz. Hierdoor krijg je een veel grotere beleving van de muziek. Als je je hier weinig bij voor kan stellen kun je denken aan de lage tonen die je voelt en hoort bij bijvoorbeeld een club of festival. Natuurlijk zijn dat wel andere subwoofers dan die je in de kamer kan installeren. De kamer subwoofers zijn speciaal ontworpen voor laag en zuiver geluid waardoor je bijna overal de lage tonen ervaart. 

Woonkamer subwoofer

Wifi luidsprekers

Wifi luidsprekers zijn luidsprekers die vaak bij huis worden gebruikt. Deze luidsprekers zijn verbonden met het Wifi netwerk en kunnen daardoor met elkaar communiceren. Het besturen van de luidspreker gaat anders dan een bluetooth luidpreker. Als je verbonden bent met een telefoon, tablet of laptop in hetzelfde netwerk als de luidspreker kun je via een app veel verschillende zenders of muziek afspelen. De muziek zet je als het ware op het netwerk dus als de telefoon niet meer verbonden is met het netwerk speelt de muziek gewoon door. Deze luidsprekers kunnen niet meegenomen worden naar bijvoorbeeld een feest of het strand. Dit komt omdat deze Wifi luidsprekers aan de Wifi verbonden moeten blijven. 

Wij bevelen de Sonos One aan als Wifi luidspreker. Dit komt door het zuivere geluid en de makkelijke Sonos app.  Deze luidsprekers zijn makkelijk te verbinden en zijn perfect voor in de woonkamer. Bij deze Sonos One set is er een mogelijkheid om een bijpassende subwoofer aan te schaffen. Namelijk de Sonos Sub mini. Wil je meer volume voor grotere kamers bevelen wij de Denon Home 250 aan. 

Beste Luidsprekers voor Thuis Wifi luidspreker

Designluidspreker

Luidsprekers hoeven tegenwoordig niet meer een aandachtstrekker te zijn in de woonkamer. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten designluidsprekers. Dit zijn luidsprekers die als het ware verstopt zitten in het interieur. Ze hebben allemaal verschillende soorten designs, kleuren, maten en camouflages. Echter is de geluidskwaliteit van deze speakers vaak prima voor het afspelen van achtergrondmuziek. Ook zijn deze speakers in verschillende varianten zoals: Bluetooth en Wifi. Ook zijn deze luidsprekers te koppelen met meerdere speakers. 

Bij de categorie Designluidsprekers kunnen wij moeilijk een bepaalde keuze maken. Dit komt doordat er veel verschillende soorten designs zijn voor veel verschillende interieurs. 

Beste Luidsprekers voor Thuis Designluidspreker
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare