Bluetooth speakers

De beste bluetooth speaker

Wat is een bluetooth speaker?

Een bluetooth speaker is eigenlijk een kleine box die je kan besturen via je telefoon. Je kan er alles op afspelen zoals: Youtube filmpjes, muziek, Netflix en nog veel meer. Deze bluetooth speakers worden bestuurd via bluetooth 5.3. Deze versie van bluetooth is razendsnel en heeft een betere verbinding dan de vorige versies. De meeste bluetooth speakers hebben een ingebouwde accu waardoor je de speaker overal naar mee kan nemen. 

Wat is het verschil tussen wifi en bluetoothspeakers?

Het grote verschil tussen een wifi-speaker en een bluetoothspeaker is dat een wifi-speaker niet verbonden hoeft te zijn. Een bluetoothspeaker daarentegen wel. Als je ver weg bij een bluetooth speaker loopt is de verbinding na ongeveer 10 meter weg. Bij een wifi-speaker kun je een afspeellijst aan zetten en weg lopen terwijl de muziek aan blijft staan. Dit komt doordat je de muziek rechtsreeks streamt via het internet. Je kunt het zo zien. Bij een wifi-speaker is de bron van de muziek de wifi (deze kun je wel aansturen met je telefoon als je verbonden bent met het netwerk). Bij een bluetoothspeaker is de bron van de muziek je telefoon. De speaker en de telefoon sturen een signaal naar elkaar waarna ze weten wat er afspeelt. Doordat dit signaal niet oneindig is ontvangt de box na een paar meter het signaal van de telefoon niet meer. Het grote nadeel van een wifi-speaker is dat je de speaker niet mee kan nemen. Hij moet namelijk connectie maken met de wifirouter. Wifi-speakers zijn alleen aan te raden voor vast gebruik in huis.

De 4 beste prijs/kwaliteit bluetoothspeakers

1. JBL Flip 6

Ga je voor een budget bluetooth speaker dan is de JBL Flip 6 een perfecte optie. De JBL Flip 6 is een compacte en daardoor handige speaker. Deze speaker is overal mee naar toe te nemen. Door de lange batterijduur van minstens 12 uur hoef je hem niet vaak op te laden. De audio van deze speaker is beter dan wat je denkt. Door de 3 ingebouwde luidsprekers geeft deze speaker een zeer goed en ruimtelijk geluid .De Flip 6 is niet alleen waterbestendig, maar ook stofdicht. Hierdoor is hij perfect te gebruiken voor aan het strand of bij het zwembad om naar de nieuwste hits te luisteren.  

Aantal luidsprekers
Frequentiebereik
Batterijduur
Batterij capaciteit
Type apparaat
Draadloos bereik
Afmetingen

3
63 Hz – 20 KHz
20 uur
6000 mAh
Bluetooth-speaker
15 m 
17.8 x 6.8 x 6.7 cm

Bluetooth speaker Flip 6

Meer informatie over de JBL Flip 6

2. JBL Charge 5

Deze JBL Charge 5 is een stuk krachtiger dan de JBL Flip 6. Als je net wat meer vermogen nodig hebt dan is de Charge 5 een goede keus. De JBL Charge 5 is een redelijk compacte bluetooth speaker. Hij heeft een batterijduur van minimaal 12 uur. Een leuke en handige feature aan deze speaker is dat hij gebruikt kan worden als powerbank. Deze speaker heeft een input om hem op te laden en een output om andere apparaten op te laden. Ook is de Charge 5 waterbestendig en stofdicht. Door deze features is de speaker perfect te gebruiken als je een dagje weg gaat met vrienden. 

Aantal luidsprekers
Frequentiebereik
Batterijduur
Batterij capaciteit
Type apparaat
Draadloos bereik
Afmetingen
 

2
65 Hz – 20 kHz
20 uur
7500 mAh
Bluetooth-speaker
10 m
25.7 x 13 x 12 cm

Etronicompare Bluetooth speaker JBL Charge 5

Meer informatie over de JBL Charge 5

3. Sonos Roam

Deze Sonos Roam is de perfecte bluetooth/wifi speaker voor binnen en buitenshuis. Je kan deze speaker gebruiken met bluetooth en wifi. Daarom is hij voor veel doeleinden te gebruiken. Deze Sonos kan worden gekoppeld met verschillende speakers van Sonos. Doordat je deze speaker kan koppelen word de geluidsbeleving erg mooi. De speaker is waterdicht en stofbestendig. Doordat hij waterdicht is is hij prima te gebruiken buiten huis. De speaker is makkelijk te bedienen door de knoppen die er op zitten. Zo kun je hem makkelijk in stereo zetten door de afspeel/pauze knop ingedrukt te houden.

Aantal luidsprekers
Frequentiebereik
Batterijduur
Batterij capaciteit
Type apparaat
Draadloos bereik
Afmetingen

2
62 Hz – 18 kHz
10 uur
3600 mAh
Bluetooth, Wifi-speaker

16.8 x 5.9 x 6.2 cm

Bluetooth speaker Sonos Roam

Meer informatie over de Sonos Roam 

4. Sony SRS-XB33

Deze Sony SRS-XB33 is een goede bluetooth speaker voor een goede prijs. Hij heeft een lange batterijduur van maar liefst 24 uur. Ook zit er net zoals de JBL Charge 5 een powerbank functie in. Deze functie is perfect voor de gebruiker die vaak met de box weg gaat. De speaker is waterdicht, stof en schokbestendig. De speaker is uitgerust met een Extra Bass functie. Door deze functie word de kwaliteit van de lage tonen een stuk sterker. De speaker heeft mooie ledverlichting met verschillende kleuren. Ook kun je de speaker koppelen met andere speakers van Sony zodat je een mooi stereo effect krijgt.

Aantal luidsprekers
Frequentiebereik
Batterijduur
Batterij capaciteit
Type apparaat
Draadloos bereik
Afmetingen

2
20 Hz – 20 kHz
24 uur
2700 mAh
Bluetooth-speaker
30 m
24.6 x 10.6 x 9.7 cm

Bluetooth speaker Sony SRS XB 33

Meer informatie over de Sony SRS-XB33

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare