Alles over monitoren

Alles over monitoren

Standaard monitoren

Standaard monitoren worden gezien als de monitoren die veel gebruikt worden op het kantoor, werk en thuis. Deze monitoren zijn goedkoop, goed verstelbaar en hebben veel functies om te voorkomen dat je pijnlijke ogen krijgt. Deze monitoren hebben een refreshrate tussen de 30 en 60 Hz. De reactietijd ligt tussen de 2 en 5 ms. Doordat deze specificaties niet zo hoog zijn kan de prijs klein blijven. 

Monitor Xiaomi

Curved

Tegenwoordig zijn er veel exemplaren op de markt van de zo geheten Curve monitoren. Een curved monitor is niks anders dan een normale monitor met een hoek erin. Curved monitoren zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er beeldschermen die net zo groot zijn als drie beeldschermen bij elkaar met een graden hoek zodat de beleving nog groter is. Doordat die monitor een volledig beeld heeft heb je geen last van zwarte randen (die je bij drie beeldschermen wel hebt). De curve van deze monitoren is zeer verschillend zo hebben de grote (3 in 1) monitoren een gemiddelde hoek van 90 graden en de enkele monitoren een hoek van gemiddeld 178 graden. Door een gebogen scherm is de vervorming bijna niet te zien. De reden daarvan komt doordat het gezichtsveld breder is. 

Game monitoren

Game monitoren zijn bijna gelijk aan de (normale) monitoren. Het grote verschil tussen game monitoren en normale monitoren is dat de Refresh rate en de reactietijd hoger ligt. Dit heeft waarschijnlijk een stukje uitleg nodig. 

Refreshrate

De Refresh rate van een monitor bepaald simpelweg hoeveel beeldjes per seconde er worden getoond op het beeldscherm (dit wordt ook wel Hz genoemd). De meeste normale monitoren hebben een Refresh rate van 30 tot 60 Hz. De meeste game monitoren daarentegen hebben vaak een Refresh rate wat begint bij 144 tot aan 500 Hz. Je zult denken maar dit merk je toch helemaal niet zoveel beeldjes per seconde. Het antwoord daarop is ja je merkt het wel. Dit komt simpelweg doordat er meer beeldjes worden gegenereerd waardoor een actie sneller op je beeldscherm verschijnt. Ook zijn de beelden vloeiender. Hierdoor kun jij sneller reageren en accurater richten. 

Alles over monitoren 60 vs 144 Hz Etronicompare

Reactietijd

Niet alleen je eigen reactietijd is belangrijk bij het spelen van een spel maar ook de reactietijd van een monitor is erg belangrijk. Het klinkt misschien een beetje raar de reactietijd van een monitor. Maar de reactietijd van de monitor is simpel gezegd de tijd hoe lang het duurt om het signaal wat de monitor binnenkrijgt te verwerken naar de pixels. Bij de meeste monitoren ligt deze snelheid tussen de 2 en 5 ms (milliseconde). Door deze redelijk lage snelheden kan er bij het gamen Ghosting ontstaan. Ghosting is een soort van schaduw die je bewegingen volgt. Dit kan zeer storend zijn tijdens het gamen of scrollen ook kan dit er voor zorgen dat je te laat bent met bepaalde acties of mis schiet. Bij game monitoren is de reactietijd een stuk sneller en ligt de snelheid tussen de 0.5 en 1 ms. Dit is natuurlijk razend snel en kun je goed gebruiken bij actieve actie games. 

Meerdere beeldschermen

Je ziet veel voorbij komen met mooie set-uppen met veel beeldschermen. Maar hebben die vele aantal beeldschermen ook een toevoeging aan de werkzaamheden? Ons antwoord daarop is soms. Waarom wij zeggen soms is omdat iedereen zo zijn eigen toepassingen heeft voor een extra beeldscherm. In de meeste gevallen heeft één of meerdere monitoren een goede invloed op de werkefficiëntie. Meestal zijn meerder beeldschermen van toepassing op een kantoor waar werk word verricht. Doorat er meerdere beeldschermen zijn kun je makkelijk meerdere tapbladen op verschillende monitoren openen en slepen. Hierdoor kun je snel overal bij en heb je alles overzichtelijk. 
Meerdere beeldschermen worden tegenwoordig niet alleen voor het werk gebruikt maar ook om op te gamen. Zo kun je een speciale functie aan zetten zodat alle monitoren in sync met elkaar werken. Hierdoor krijg je een verbreed beeld waardoor er nog meer te zien valt. Uiteraard ben je bij het gamen op meerdere schermen een ultra prestatie computer nodig die dat goed kan runnen. Bekijk hier informatie over verschillende componenten en computers:  Game processor , Videokaarten , Game pc’s
De reden waarom wij vinden dat een extra monitor geen nut heeft is vanwege het plaatje. Veel mensen kopen meerdere beeldschermen om hun game-setup er goed uit te laten zien en doen er vervolgens niks mee. Dit is niet de enige reden. Ook bevelen wij een extra monitor niet aan als je een zwakke computer hebt. Door een tweede beeldscherm moet de grafische kaart dubbel werk leveren waar sommige computers moeite mee hebben. 

Monitor armsteun

Ik heb het net over meerdere monitoren gehad en de voor en nadelen ervan (gebaseerd op onze mening) besproken. Bij meer dan één monitor kun je er voor kiezen om een armsteun aan te schaffen. Maar waarvoor dient een armsteun?
Ik ga een voorbeeld noemen. Je hebt één of meerdere beeldschermen en hebt weinig plek over op je bureau door al die poten van de beeldschermen. Dan kun je er voor kiezen om ruimte te besparen en een monitor armsteun te kopen. Dit scheelt veel ruimte op het bureau, ziet er netter uit en de monitoren lopen mooi in elkaar over.
Hier vind je de beste prijs/kwaliteit monitor armsteunen:
Voor 1 monitor: Newstar FPMA-D960
Voor 2 monitoren: Newstar FPMA-DCB100D
Voor 3 monitoren: Newstar FPMA-D700D3

Alles over monitoren Monitor standaard

De beste prijs/kwaliteit game monitoren

Game monitor

Acer Nitro

De Acer Nitro VG272Sbmiipx is door de prijs de perfecte game monitor voor de budget gamers. Deze monitor heeft een Full HD 24 of 27 inch variant met dezelfde specificaties. Dit beeldscherm heeft een refreshrate van 144 tot 165 Hz. De pixel-dichtheid is 82 ppi waardoor het scherm er egaal uit ziet. Ook heeft deze Acer Nitro een reactietijd van 1 ms.

Scherm grootte:           24/27 inch
Scherpte:                       1080p
Type beeld:                   IPS paneel
Refreshrate:                  144/165 Hz 
Reactietijd                    1 ms
pixel dichtheid            82 ppi

Alles over monitoren Acer Nitro VG27SBmiipx Etronicompare

Werk/thuis monitor

AOC 27B2H

De AOC 27B2H is een 27 inch monitor die goed geschikt is voor werk en thuis gebruik. Deze monitor heeft een refreshrate van 75 Hz een pixel-dichtheid van 81,59 ppi en een IPS paneel. Door dit IPS beeld zijn de kleuren duidelijker en is de kijkhoek groter. Ook heeft deze monitor mooie dunne schermranden zodat het mogelijk is om een tweede scherm ernaast te plaatsen. 

Scherm grootte:           27 inch
Scherpte:                       1080p
Type beeld:                   IPS paneel
Refreshrate:                  75 Hz 
Reactietijd                    4 ms
pixel dichtheid            81,5 ppi

AOC 27B2H Etronicompare

3 in 1 monitor

AOC Gaming AG493QCX

De AOC Gaming AG493QCX is een 3 in 1 curved monitor. Deze monitor heeft een 49 inch beeldscherm Waardoor je als het ware 3 monitoren naast elkaar hebt. Je kunt deze monitor gebruiken op vol beeld maar je kunt hem ook indelen in 3 segmenten waardoor je als het ware 3 monitoren naast elkaar hebt zonder beeldschermranden. 

Scherm grootte:            49 inch
Scherpte:                        1440p
Type beeld:                    Va paneel
Refreshrate:                   120 Hz 
Reactietijd                     1ms
Pixel dichtheid             108 ppi

AG493UCX Etronicompare

Curved monitor

MSI G27C4 E2

De MSI G27C4 E2 is een curved monitor die perfect geschikt is voor de gamers. Door dit curved 27 inch 170 Hz beeldscherm kun je heel diep in de games duiken. Door de 170 Hz refreshrate worden beelden heel soepel en mis je geen belangrijke informatie.
 
Scherm grootte:           27 inch
Scherpte:                       1080p
Type beeld:                   VA paneel
Refreshrate:                  170 Hz 
Reactietijd                    1 ms
pixel dichtheid            81,5 ppi

MSI G27C4 E2 Etronicompare
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare