Verschillende games Etronicompare

Welke soorten games zijn er?

Hier ga ik het hebben over de verschillende soorten games

Online vs offline games

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten games. Zo zijn ze verdeeld in categorieën, leeftijden en online/offline games. De markt voor zowel online als offline is erg groot. De online games zijn daarvan vaak het gewildst. Waarom deze online games het gewildst zijn ga ik je hier uitleggen. 

Online

Online games zijn games die je met andere mensen moet spelen. Hierbij bedoel ik niet dat je met twee mensen achter één console moet gaan zitten, nee de bedoeling van online games is dat je met andere mensen speelt over de hele wereld. Dit maakt een game vaak een stuk leuker omdat je met verschillende niveaus te maken hebt. Online games zie je vaak maar in een paar categorieën bijvoorbeeld: Actie, Shooters, sport en RPG. Dit komt doordat deze soorten games vaak gebaseerd zijn op team activiteiten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Call of Duty. In Call of Duty wordt er een vuurgevecht nagebootst van vroeger of de toekomst. Een vuurgevecht is meestal met een team tegen de tegenstanders. In Call of Duty is het mogelijk om een game te starten met bots. Bots zijn simpelweg computers waarmee je in je team speelt of tegen speelt. Deze bots zijn niet te vergelijken met normale online players. Dit komt doordat bots geen reactie tijd hebben en niet kunnen inspelen op wat jij doet. 

Offline

Offline games zijn de games die je niet met andere mensen kan spelen over de wereld. Deze games zijn veelal gebaseerd op waargebeurde verhalen zoals de geschiedenis. De offline games kun je vaak wel met een tweede persoon spelen die met jou op dezelfde console speelt. Vaak vallen deze games in de categorieën: Actie, Fighting, Adventure, Strategie, VR, Sport, Puzzel en de Classics. Bij deze games kun je verschillende moeilijkheden kiezen van makkelijk tot gevorderd. De offline games zijn de spellen die je kunt pauzeren en bedoeld zijn voor de tussentijdse tijd doding. 

Cateogorieën

Actie

De categorie actie is redelijk breed. Deze categorie is voor de mensen die games leuk vinden met veel geweld en uitdagingen. Actiegames zijn vaak games waar veel gebeurd en waar je heel oplettend moet zijn. Hierbij heb je een goed reactievermogen nodig. Bij dit soort games telt elke milliseconde. Actiegames worden in twee verschillende genres gemaakt: Shooters en Fighting 

Shooters

Shooters is over de hele wereld de meest gespeelde categorie. Bij deze bekende categorie speel je tegen tegenstanders die je moet neerschieten. Meestal spelen deze spellen zich af in bijvoorbeeld oorlog gebieden of oude geschiedenis plekken. Sommige shooter games zijn meer dan alleen maar schieten. Bij bepaalde games heb je een stukje adventure er bij in. Dit zorgt voor een leuk verhaal. Als je een shooter game wil gaan komen moet je opletten dat je 18 moet zijn. 

Fighting

Fighting spellen is een hele andere vorm van actie. Bij fighting games gaan de spelers elkaar te lijf met vuisten of met kleinere wapens zoals: knuppels en zwaarden. Vaak zie je bij deze games dat het een 1-tegen-1 gevecht is of met meerdere teamleden tegen vijanden. De fighing games zijn vaak alleen of met 2 personen te spelen op één console.  

RPG

De afkorting van RPG is Role Play game. De naam zegt het eigenlijk al. In een RPG game speel je een bepaalde personage. Deze personage kun je helemaal aanpassen naar jou smaak. Je kunt zijn gedrag afstemmen op die van jou en je kunt hem dingen laten doen die jij wil. RPG games zijn ook heel populair tegenwoordig daarom zijn er heel veel van deze soort games op de markt. De meest bekende zijn: Gta V, Final Fantasy, Fivem, Pokemon, Horizon Forbidden West, Skyrim en nog veel meer. Deze games hebben allemaal een verhaal waarin jouw personage zich afspeelt. 

Adventure

In Adventure games staat het onderzoeken van dingen voorop. Hou je van puzzelen, raadsels oplossen en met een personage spelen dan is deze categorie echt wat voor jou. Bij de meeste Adventure games ga je opzoek naar informatie die je verder helpen in het spel. Om de informatie te krijgen moet je steeds meer vrijspelen om verder te kunnen. 
Een paar bekende adventure games zijn: 

Adventure game

Strategie

De categorie strategie is een zeer uitdagende categorie. Voordat je games van deze categorie wilt aanschaffen moet je je goed bedenken of je een uitdaging leuk vindt. Strategie games zijn vaak met meerdere teamleden die vechten tegen vijanden. De meeste strategie games zijn online waardoor je tegen andere mensen speelt. Het doel is om de tegenstander te verslaan doordat je slim nadenkt en goede keuzes maakt. Bij deze game categorie gaat het niet om wie de sterkste is maar wie het slimst is. Het duurt een lange tijd voordat je een game zoals deze begrijpt. 

VR

De ontwikkeling van de VR games zijn de laatste jaren heel snel gegaan. De markt voor VR brillen en VR games is erg groot. De afkorten VR staat voor Virtual Reality. De naam zegt het al een VR game is gebaseerd op de realiteit. Dit betekent dat je een spel speelt waarin jij de personage bent. Jij bent degene die in de game wereld staat. Zo kun je met speciale tools dingen oppakken, lopen, maken en nog veel meer. 
Wil je meer weten over VR? Bekijk Blog

Sport

De naam zegt het al. Deze categorie gaat om het spelen van sporten, geen fysieke sportactiviteiten maar het besturen van de spelers. Bij een game zoals Fifa bestuur je de spelers die op het velt staan. Je kunt ze laten rennen, passen, schieten, enzovoort. Populaire games zijn:

Classic

De classic games zijn vaak de wat oudere en simpele games. Denk hierbij aan:

De classic games zijn vaak gratis te spelen op internet. De meeste classic games zijn vaak te spelen op de wat oudere consoles. Dit komt doordat de spellen vroeger niet heel ingewikkeld waren. Tegenwoordig worden spellen steeds groter en zwaarder voor de gemiddelde console. 

Puzzel

Puzzelgames zijn spellen waarbij je verschillende raadsels of puzzels moet oplossen. Daarvoor krijg je vaak een beloning en met die beloning kun je meerdere puzzels of raadsels vrijspelen. Puzzelgames zijn er in verschillende moeilijkheden zodat iedereen deze games kan spelen. Tetris is de bekendste puzzel game. 

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare